AirRigging

Al 30 jaar uw partner in veiligheid bij het uitoefenen van sporten waar Parachutes betrokken zijn. Lid van de Parachute Industry Association (PIA) en Vereniging van Valschermtechnici (VvV).  Wij  werken onder een FAA masterrigger bevoegdheid .

Foto: Ritchard Bezuijen

“Surplus”

Veel springers rommelen zelf aan hun materiaal met een eigen naaimachine van thuis. Bedenk wel dat er speciale garen en machines en technieken nodig zijn om herstelwerkzaamheden uit te voeren aan dit materiaal.

Door de opkomst van organisaties als “Pathfinder” is er steeds meer surplus materiaal in omloop. Veel leden schaffen na hun “ronde bol” opleiding materiaal aan via Ebay of andere sites om hun eigen springuitrusting samen te stellen.

Veel materiaal komt van de U.S. Army of soortgelijke instanties die hun materiaal na 15 dienst jaren afstoten. Het materiaal is meestal onbruikbaar gemaakt maar soms zit er ook nog goed materiaal tussen.

Weet echter wat je koopt want vaak is het materiaal goedkoop maar zitten hier nog hoge kosten aan in verband met niet uitgevoerde reparaties of MWO’s

(Modification Work Order).

Air Rigging Service heeft de kennis en ervaring om jou te helpen bij het beoordelen van het materiaal wat je op het oog hebt of wat al in je bezit is. MC-1B t/m E en ook de SF-10 komen hier vaak voorbij voor diverse werkzaamheden en luchtwaardigheidsverklaring.

De verplichte keuring bevat niet alleen je borst reserve maar ook het harnas/container systeem met risers en openingssysteem van je hoofdchute. Wij adviseren echter ook om de hoofdchute mee te nemen tijdens de keuring.

AirRigging service is powered bij (Di)air te Apeldoorn

© 2024 (Di)air Prijzen onder voorbehoud en onderhevig aan veranderingen