AirRigging

Al 29 jaar uw partner in veiligheid bij het uitoefenen van sporten waar Parachutes betrokken zijn. Lid van de Parachute Industry Association (PIA) en Vereniging van Valschermtechnici (VvV).  Wij  werken onder een FAA en KNVvL bevoegdheid .

Foto: Ritchard Bezuijen

$ 4.500,-*

TX2 tandemchute

Het perfecte werkpaard

Met trots introduceert Icarus World de nieuwe tandemchute - TX2!


Jaren van testen en innovatie komen samen  in dit volledig nieuwe TX2-ontwerp dat de beste keuze zal zijn voor instructeurs, riggers, DZO's, packers en passagiers.


De lancering van de S-Fire een paar maanden eerder heeft de wereld kennis laten maken met innovatieve ontwerp kenmerken zoals Parabolic Reinforcement Tapes (PRT), 2ⁿᵈ generatie Enhanced Ram Air Stabilizers (ERAS²) en Shape Correlation for Inlet Distribution (SCID). ICARUS heeft deze elementen van het gebruik van de elasticiteit van de stof in zijn voordeel geïntegreerd, wat op zijn beurt vervorming van het bovenoppervlak en vervorming van het vleugelprofiel elimineert, 


Consequent zachte openingen van 900+ voet zijn een kenmerk dat voorop stond bij het ontwerpen van deze chute.  SCID heeft ervoor gezorgd dat elke TX2 op natuurlijke wijze wordt opgeblazen vanuit de middelste cel naar buiten, wat resulteert in consistente openingen op de neus en geen noodzaak om te compenseren met rekbare lijnen. Dit is een sleutel voor instructeurs en passagiers om van hun ervaring te genieten en in staat te zijn om talloze keren dag na dag, jaar in jaar uit te springen. We beseffen elke keer het belang van een comfortabele, betrouwbare openingssequentie.


De TX2 is ongelooflijk reactief op stuur input en geeft meer feedback door bochten terwijl de piloot een sterkere verbinding met de vleugel voelt. Er is een lichte druk op de stuurleiding, dus dit zorgt voor een geprefereerde ervaring van zowel passagiers als instructeurs.


Het Reduced Drogue Loading-systeem is een van de hoogtepunten van dit systeem. Het is een intelligent ontwerp om de belastingen te dragen die door de drogue worden gegenereerd, terwijl het doek van de chute zelf wordt omzeild. Twee lijnen die door de chute worden geleid, brengen de belasting in feite rechtstreeks over naar de centrale vanglijnen, waardoor het doek van de chute tijdens het gebruik niet wordt belast. Minder spanning op de chute en minder reinforcement van het bevestigingspunt van de drogue resulteert in meer duurzaamheid en een verminderd gewicht en volume van de chute!


De TX2 heeft indrukwekkend vliegeigenschappen en een korte recovery. Zowel de crossports als de  aanpassingen lijn configuratie verlengen actief de levensduur van de chute. De TX2 is verkrijgbaar in de standaard 6 & 2 remconfiguratie zonder aparte halve rem instelling, wat het vouwproces vereenvoudigt.


De TX2 is duidelijk de betrouwbare, duurzame en superieure keuze jou Tandem operaties.

* exclusief shipping en BTW

AirRigging service is powered bij (Di)air te Apeldoorn

© 2022 (Di)air Prijzen onder voorbehoud en onderhevig aan veranderingen