AirRigging

Al 29 jaar uw partner in veiligheid bij het uitoefenen van sporten waar Parachutes betrokken zijn. Lid van de Parachute Industry Association (PIA) en Vereniging van Valschermtechnici (VvV).  Wij  werken onder een FAA en KNVvL bevoegdheid .

Foto: Ritchard Bezuijen

$ 1.450,-*

Icarus Reserve Canopy: je laatste verdedigingslinie.

ICARUS World is opnieuw ONE STEP AHEAD en heeft een state-of-the-art-chute ontworpen die snelle, nauwkeurige en betrouwbare openingen biedt, evenals unieke vluchteigenschappen voor een reservechute. Vanuit de veiligheid en betrouwbaarheid van de opening, vervolgt je de vlucht onder het ICARUS-reserve, met ongeëvenaarde vlieg- en landingsprestaties. De ICARUS-reserve voldoet aan de hoogste eisen van de industrie op het gebied van veiligheid en prestaties: TSO C23d (FAA) en ETSO C23d (EASA).

De ICARUS-reserve is een rechthoekige 7-cel- chute verkrijgbaar inde maten van 99 tot 279 sqft vervaardigd met 30 denier 0-3 cfm PIA-C-44378 T-IV-conforme stof met een maximum van 144 e +06 N / m2, die wanneer u met een belasting van 300 lb werkt, vertegenwoordigt dit bijna 1/36 keer de maximale belasting van de stof.

Deze veiligheidsfactor biedt een geschikte veiligheidsmarge voor het kritieke ontwerppunt van de inflatiefase, inclusief de meeste onbedoelde uitval van casuïstiek. 32 trapsgewijze Spectra-lijnen zijn bestand tegen 51.500 Newton en worden geladen op 1/20 keer de maximale limiet in volle vlucht.

De ICARUS Reserve-chute constructie biedt optimalisatie in ontwerp en structurele integriteit en houdt het bulkvolume laag omdat onnodig "overontwerp" wordt geëlimineerd. De volledige chutestructuur is gebouwd met 1/2 "PIA-T-5038 T-III (250 lb) aan de voorkant en 3/8" PIA-T-5038 T-III (200 lb) op de rest als versterkende tapes die beide chord- en spangewijs door het onderoppervlak van de chute en door de dragende ribben en door de neus en de staart om een volledig met elkaar verbonden frame of skelet van tape binnen de overkapping te creëren.

De lijnbevestigingspunttapes zijn 3/4 "PIA-T-4088 T-1A (600lb) tape en zijn bevestigd met dubbele bartacks. Het resultaat is een treksterkte van meer dan 1000 lb op elk bevestigingspunt van de lijn. implementatietests bij 180 KIAS en 306 lb.

Het ICARUS-reserve is een 7-cellige chute gemaakt van een laag porositeitsweefsel en Spectra-lijnen voor een verlaagd pakvolume.

De ICARUS-reserve is alleen verkrijgbaar in het wit.

De ICARUS-reserve is ontworpen en gebouwd als een 7-cel square parachute met een kleine daalhoek met stabiliteit tijdens het openen, vliegen en landen en vertoont voorspelbaar gedrag tijdens zijn gehele vlucht.

De ICARUS-reserve overtreft de vereisten van de Aerospace Standard AS8015B, de FAA TSO-C23d en de EASA ETSO-C23d. De robuuste constructie maakt gebruik van extra versteviging in koorde, spanwijdte, door de neus en op alle bevestigingspunten van de lijnen.

* exclusief shipping en BTW

AirRigging service is powered bij (Di)air te Apeldoorn

© 2022 (Di)air Prijzen onder voorbehoud en onderhevig aan veranderingen